Miksi Suomesta tulee niin monta jääurheilulajien taitajaa?

Suomi on jääurheilulajien unelmamaa, josta useat jääurheilulajien taitajat ja jopa suoranaiset kuninkaat ja kuningattaret ovat kotoisin. Erityisesti jääkiekko on ollut ja on edelleen suosittu laji, jonka saralta monet ovat nousseet pohjoisesta Suomesta maailmanmaineeseen ja NHL-kaukaloihin saakka. Kerromme tässä artikkelissa muutamia syitä sille, miksi juuri Suomessa syntyy niin paljon jääurheilulajien taitajia.

Suomessa jääkiekko jyrää jalkapallon

Monissa Keski-Euroopan ja Latinalaisen Amerikan maissa jalkapallo on laji numero 1 – se lajien laji, jonka kuninkaaksi lähes jokainen pikkupoika haluaa tulla. Suomessakin jalkapallo on toki suosittua, mutta se ei ole koskaan saavuttanut aivan niin suurta suosiota kuin suomalaisten kuninkuuslaji jääkiekko. Tämä johtuu monestakin eri syystä. Ensinnäkin suomalainen ilmasto suosii jääkiekkoa. Lisäksi Suomesta löytyy erinomaisia jäähalleja, joissa voi harjoitella silloinkin, kun ilmasto ei ole kovin talvinen.

Jääkiekko on suomalaisen urheilukansan ykkösvalinta

Myös suomalainen urheilukansa rakastaa jääkiekkoa ja se on meille jääurheilulajien kuningas. Kun Suomen jääkiekkojoukkue voitti maailmanmestaruuden, tuntui, että lähes koko Suomi sekosi. Parhaimmillaan Suomen jääkiekko on auttanut jopa nostamaan kansallistunnetta ja me-henkeä. Suomen voittaessa on hienoa olla suomalainen ja koko Suomi iloitsee kollektiivisesti pienen, mutta sitkeän kansamme menestyksestä.

Suomessa on hyvät mahdollisuudet harjoitella jääurheilulajeja

Suomessa on monin tavoin erinomaiset mahdollisuudet jääurheilulajien harjoittamiseen. Jäähallimme ovat laadukkaita ja lisäksi valmennus on korkeatasoista. Suomalaisia jääkiekkoilijoita on menestynyt jopa NHL-kaukaloissa.

Menestyneitä suomalaisia jääurheilulajien edustajia

Jääkiekon saralta löytyy useita menestyneitä ja tunnettuja suomalaisia sankareita. Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat näistä hyviä esimerkkejä. Taitoluistelun saralla esimerkiksi Kiira Korpi on tehnyt Suomea maailmalla tunnetuksi. Kuka on sinun mielestäsi menestynein suomalainen jääurheilulajien edustaja?

Tunnetut jääurheilutähdet ovat tehneet Suomessakin merkittävää hyväntekeväisyystyötä, sillä jo erilaisten hyväntekeväisyyskampanjoiden kasvoina ja keulakuvana toimiminen on arvokas teko. Tutut ja arvostetut kasvot auttavat luottamaan myös kampanjan taustavoimiin, mikä tekee kampanjan onnistumisesta entistä todennäköisempää. Esimerkiksi Teemu Selänne on tullut tunnetuksi Lastenklinikoiden kummina, mikä on valtavan jääkiekkomenestyksen ohella muokannut Teemusta “koko Suomen Teemun”, joka on kaukalossa kova pala purtavaksi, mutta kaukalon ulkopuolella melkoisen symppis kaveri.